Μεταπτυχιακό σε «ΑΚΟΟΛΟΓΙΑ – ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΙΑ» (Master of Science in Audiology–Neurotology)

 

Ορκωμοσία του ιατρού μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΑΚΟΟΛΟΓΙΑ – ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΙΑ» (Master of Science in Audiology–Neurotology) στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις 4 Ιουλίου 2019. Το Μεταπτυχιακό αυτό διοργανώθηκε από την Α’ και Β’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του ΕΚΠΑ και ήταν διετούς διάρκειας από το Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2019 (συνολικά 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα – 3 εξάμηνα διαλέξεων και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με μεγάλη συμμετοχή διδασκόντων από Ευρωπαϊκές χώρες (κύρια Αγγλίας και Γερμανίας) και από διάφορες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Ακοολογία & Νευροωτολογία ασχολείται με την μελέτη της φυσιολογίας και της παθολογίας του συστήματος ακοής και του αιθουσαίου συστήματος, με σκοπό την διαγνωστική διερεύνηση, θεραπεία και αποκατάσταση προβλημάτων ακοής και ισορροπίας, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αποτελεί ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο, που απαιτεί πλέον εξειδικευμένες γνώσεις, συνδυάζοντας πρόσφατες εξελίξεις στην βιοφυσική, την φυσιολογία, τη γενετική, τη μοριακή βιολογία και τις γνωσιακές επιστήμες.

 

Image module
Image module

ΥΓ: Στην συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζονται σπουδαστές από διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και 8 από τους 40 μεταπτυχιακούς της Ακοολογίας & Νευροωτολογίας , που ολοκλήρωσαν πρώτοι με επιτυχία το μεταπτυχιακό μέσα σε μια διετία.